Friese paarden van De Stalhouderij

Stalhouderij De Zadelhoff werkt uitsluitend met Friese paarden. Friese paarden hebben een goedaardig karakter en zijn door hun hoge aaibaarheidsgehalte zeer geliefd bij kinderen. Vanwege hun gitzwarte kleur en majestueuze overkomen worden ze ook wel ‘de zwarte parels van Nederland' genoemd.
 
paarden-stalhouderij-de-zadelhoff01

Onze paarden worden regelmatig in het verkeer getraind zodat ze met iedere situatie vertrouwd zijn. Ze worden allemaal bereden en gelongeerd om spieren en gewrichten soepel te houden. Om het werk plezierig voor ze te houden nemen wij de paarden vaak mee voor een uitje naar het bos. Daarnaast bieden wij onze paarden dagelijks een aantal uren weidegang aan, zodat ze sociaal met elkaar blijven en echt paard kunnen zijn.

Om ze in goede conditie te houden gaan onze paarden elke dag in de trainingsmolen. De Stalhouderij heeft de beschikking over een overkapte trainingsmolen, een ontwerp van de firma Kylix. De molen heeft een doorsnede van 22 meter, biedt plaats aan acht vrijlopende paarden en is voorzien van een, voor de paarden, comfortabele rubberen bodem. De molen kan worden ingesteld op verschillende snelheden in staptempo en draftempo en met verschillend tijdsintervallen. Binnen deze zogenaamde combimolen is een longeerpaddock aangelegd. De molen is dus multifunctioneel en geschikt voor elk weertype.

trainingsmolen Stalhouderij De Zadelhoff