stalhouderijdezadelhoff de stalhouderij

Stalhouderij De Zadelhoff is vernoemd naar zijn oprichter, de heer Van Zadelhoff. Sinds 1984 woont de heer Van Zaldehoff op de buitenplaats Groenevecht te Breukelen en in 1990 deed zich de kans voor om de naastgelegen boerderij Groenlust aan te kopen. Hiermee kreeg Van Zadelhoff, van oorsprong een boerenzoon, de kans het landgoed weer in de oude staat te herstellen. Van kinds af aan was Van Zadelhoff onder de indruk geweest van de nabijgelegen boerderij Molenkamp in Breukelen, waar men authentieke rijtuigen met paarden verhuurden. Zo ontstond in 1995 Stalhouderij De Zadelhoff.

landgoed-stalhouderijdezadelhoff
De Stalhouderij beschikt vandaag de dag over een uitgebreide en exclusieve collectie historische rijtuigen welke door de jaren heen met veel zorg en moeite is samengesteld. De rijtuigen zijn volledig gerestaureerd en worden met trots gepresenteerd in een speciale koetsenberging. Het meest unieke aan de collectie is dat alle rijtuigen, hoe exclusief en waardevol dan ook, nog steeds worden ingezet voor ritten.

De liefde voor het boerenleven van de heer Van Zadelhoff is in alle facetten terug te vinden op het landgoed. Naast de Friese paarden welke voor het koetswerk of de fokkerij ingezet worden, zijn er op het landgoed nog meer dieren aanwezig. Zo lopen er gemiddeld 50 schapen, voornamelijk Swifters, waarvan we in het voorjaar de lammetjes verwelkomen.

Daarnaast hebben wij twee Lakenvelder koeien en ongeveer 25 Limousin koeien, waar wij ook mee fokken. De Brahmakippen maken het boerenplaatje compleet.

Het landgoed heeft daarnaast een prachtig en goed onderhouden Poloveld. Een aantal keer per jaar worden er grote polo-evenementen georganiseerd, compleet met picknick en dames in prachtige jurken en bijpassende hoeden en heren met prachtige oldtimers. Zo is er een grote verscheidenheid aan dieren en activiteiten op het terrein waardoor het landgoed en de boerderij altijd levendig zijn en een uniek stukje groen in de Randstad gewaarborgd.